
Ropogós malacsült
Nincs is annál jobb, mint a ropogósra sült malac. Azaz végy egy malacot (felet, negyedet, vagy egészet), de természetesen erős idegzetűk maguk is feldolgozhatják.

Keverj össze sót, szárított fokhagyma granulátumot és majorannát. Ínyencek színes tört borsot is szórhatnak bele.
Az elkészült keveréket szórjuk rá és kenjük szét a malac külső és belső felén.
Helyezzük a tepsibe, alája öntsünk 2-3 dl fehér bort. A könnyen sülő részeket (fül vége, orra, köröm, farok) védjük külön alufólia papuccsal, majd fedjük le az egész tepsit.
Mehet be a sütőbe, vagy akár a kemencébe.
Mintegy 45-60 perc után vegyük le az alufóliát, öntözzük meg sörrel a szomjas jószágot, és folytassuk a sütést.
Innentől kezdve türelemjáték. 10-15 percenként öntözzük sörrel. Ha túl sok lé gyűlik össze a tepsi aljába, akkor azt öntsük le. Az eredmény egy ropogós malacsült.